Het Eylandt van Huysduijnen

In het uiterste puntje van Noord Holland, aan de kust, omringd door de Noordzee, het Marsdiep, duinen, strand en fortificaties, op een steenworp van Den Helder, ligt Huisduinen.

Oorspronkelijk gesticht in het jaar 700, van 1700 tot 1800 een bruisend middelpunt van walvisvaarders, strandjutters, vissers en mensenredders.

Als Nederland in 1810 wordt ingelijfd door Frankrijk, is het Huisduinen waar keizer Napoleon in 1811 een bezoek brengt, om persoonlijk te zien hoe het met de bouw van "Stelling Den Helder" staat. Een fortificatie, waar het nog bestaande en geheel gerestaureerde Fort Kijkduin deel van uit maakte. Keizer Napoleon gaf Den Helder de naam "Gibraltar van het Noorden".

Huisduinen is tevens de standplaats van de "Lange Jaap". Met zijn 64 meter, de hoogste gietijzeren vuurtoren van Nederland, gebouwd in 1877 in opdracht van Koning Willem III.

Oude schepen aan de kust Strandrecreatie in het verleden Mensenredder Dorus Rijkers Strandgezicht Dorpsgezicht Huisduiner kerk Dorpsgezicht 1824 < Bekijk hiernaast een aantal foto´s
Onze suites

Lees verder >
Online Reserveren
Aankomst:
Vertrek